ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕ ΧΥΜΟ ΤΡΟΥΦΑΣ 25γρ.

Η Μαύρη Καλοκαιρινή Τρούφα είναι ένα σχετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού, που συμβιώνει και αναπτύσσεται στις ρίζες συγκεκριμένων δένδρων ή και θάμνων. Η Μαύρη Τρούφα περιέχει μια μεγάλη ποσότητα από θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες και αμινοξέα, φυτικές ίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία. Η γαστρονομική και θρεπτική της αξία την κατατάσσουν στα πλέον εκλεκτά εδέσματα παγκοσμίως. Η μυρωδιά της μαύρης καλοκαιρινής τρούφας περιγράφεται ως άκρως γήινη, πιπεράτη και ευφορική.

Διαβάστε περισσότερα
9,85 € (με Φ.Π.Α.).
Χρόνος παράδοσης 1-3 ημέρες
Διαθεσιμότητα 10 αντικείμενα
Κωδικός:
ΤΡ01
Μάρκα:
Αγαπημένα0
Σχετικά προϊόντα
Περιγραφή

Η τρούφα είναι ένα σχετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού, που συμβιώνει και αναπτύσσεται στις ρίζες συγκεκριμένων δένδρων ή και θάμνων. Οι τρούφες είναι οι καρποφορίες υπόγειων μυκήτων. Έχει σχήμα κονδύλου, μεγέθους 2 έως 7 εκατοστών. Παράγεται μέσα στο έδαφος σε βάθος 6 με 15 εκατοστών. Η υπόγεια καρποφορία των τρουφών θεωρείται ότι οφείλεται στην προσαρμογή τους στις δασικές πυρκαγιές, ξηρές ή εποχές παγετού στις οποίες τα υπέργεια μανιτάρια θα ήταν εκτεθειμένα. Το υπόγειο αυτό μανιτάρι με το έντονο άρωμα, είτε το αγαπάς, είτε το μισείς, καθώς η ένταση του τείνει να καλύπτει τις γεύσεις του πιάτου. Αποτελεί κρυμμένο θησαυρό της γης και υπάρχουν περίπου 80 ποικιλίες παγκοσμίως που ευδοκιμούν σε άγρια μορφή.Τρούφα στα λατινικά σημαίνει τροφή για βασιλιάδες. Αρχικά ήταν προνόμιο της γαλλικής κουζίνας που συνόδευε εκλεκτά φαγητά και γλυκά, προσφέροντας μυθικές γευστικές απολαύσεις στους λάτρεις των ακριβών εδεσμάτων. Στην πορεία προσαρμόστηκαν και οι υπόλοιπες διεθνείς κουζίνες. Συγκαταλέγεται στα superfoods, καθώς χρησιμοποιείται και για φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Οι τρούφες περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα από θρεπτικά συστατικά όπως: πρωτεΐνες και αμινοξέα, φυτικές ίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία σε υψηλές συγκεντρώσεις (κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, νάτριο) και βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β12, D. Στην τρούφα αποδίδονται θεραπευτικές δράσεις κατά των μυϊκών και αρθριτικών πόνων, και των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.

Διαβάστε περισσότερα
Λεπτομέρειες προϊόντος
ΤΡ01

QR code

Ρυθμίσεις

Κοινοποίηση

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Είσοδος